8+1 λόγοι για να πιω aloe vera

8+1 λόγοι για να πιω aloe vera

 • Post author:
 • Post category:Άρθρα

Στην αρχαιότητα η αλόη ήταν συνώνυμη με την ομορφιά, την τύχη και την υγεία. Σήμερα αποτελεί την φυτική απάντηση σε μια σειρά παθήσεων που ταλαιπωρούν τον σύγχρονο άνθρωπο. Ο χυμός της αλόης βρίθει πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, ενώ μέρα με τη μέρα διαπιστώνονται ολοένα και περισσότερες θεραπευτικές του ιδιότητες. Από αμινοξέα και ανθρακινόνες μέχρι ένζυμα, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες (Α, Β1, Β2, Β6, Β12, C και Ε), η αλόη είναι ένας πραγματικός «θησαυρός» της φύσης, που βοηθά τον οργανισμό να αντιμετωπίσει τη δύσκολη καθημερινότητα, να προλάβει νόσους, αλλά και να καταπραΰνει πόνους και ενοχλήσεις.

Ποιο είναι όμως το πρακτικό «αντίκρισμα» της aloe vera για τον οργανισμό και γιατί η χρήση της μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική; Οι 8+1 λόγοι που ακολουθούν είναι περισσότεροι από πειστικοί για μία δοκιμή.

 

 1. Συμβάλλει στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους και στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας. Χρησιμοποιείται μάλιστα ως εργαλείο για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας.
 2. Δρα κατά των διαταραχών του πεπτικού συστήματος, όπως είναι τα έλκη, το σύνδρομο του ευρέθιστου εντέρου και η καούρα. Βοηθά στην πέψη και στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου, καταπραΰνει τον οισοφάγο και περιορίζει τις ενοχλήσεις από την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.
 3. Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καταπολεμηθεί φυσικά τόσο η ήπια όσο και η χρόνια δυσκοιλιότητα.
 4. Συμβάλλει στη βελτίωση του καρδιαγγειακού συστήματος.
 5. Είναι ένα κι ένα για την υγεία των ούλων και των δοντιών και ο χυμός της απομακρύνει τον… οδοντίατρο… πέρα. Αποτελεί δε μια από τις καλύτερες θεραπείες για τα στοματικά έλκη.
 6. Δίνει τονωτικές… ενέσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα, αφού τα φύλλα της περιέχουν μεγάλες ποσότητες σε αντιοξειδωτικά, τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
 7. Αποτοξινώνει τον οργανισμό, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά της σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, ενώ έχει και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
 8. Αυξάνει τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης και μειώνει την κακή χοληστερόλη.
 9. Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αποτελώντας πολύτιμο εργαλείο και για τον διαβήτη. Άλλωστε, περιέχει την γλυκομανάνη, η οποία βοηθά στη μετατροπή της ζάχαρης σε ενέργεια, ώστε να μην συσσωρεύεται στο αίμα.

Δείτε τις προσφορές μας σε προϊόντα αλόης